Kadîrov îi cere lui Putin să recurgă la arme nucleare tactice în Ucraina

Kadîrov îi cere lui Putin să recurgă la arme nucleare tactice în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a transmis sâmbătă lui Vladimir Putin să folosească „arme nucleare tactice” în Ucraina, unde trupele Moscovei se află în dificultate în unele zone.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia

Într-un mesaj publicat sâmbătă pe Telegram, Kadîrov își revarsă furia în urma înfrângerii suferite de armata rusă în orașul strategic Lîman, din regiunea Donețk. În urma acestei înfrângeri, care survine a doua zi de la semnarea unor decrete privind anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie la Rusia, liderul cecen, un aliat al lui Vladimir Putin, propune recurgerea la arme nucleare tactice.

După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea de arme nucleare tactice”, a scris Kadîrov.

Liderul cecen a criticat totodată „nepotismul” din cadrul armatei ruse.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, Ministerul rus al Apărării susține că soldații săi s-au retras din Lîman.

„Ameninţate să fie încercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile”, se arată în comunicat.

Potrivit şefului administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Haidai, după recăpătarea controlului asupra oraşului Lîman, va începe procesul de eliberare a regiunii Lugansk.

Lîman a fost timp de cinci luni de zile drept centru logistic şi de transport pentru operaţiunile militare ruse în nordul regiunii Doneţk.

Odată cu eliberarea Lîmanului, Vladimir Putin și-ar putea vedea zădărnicit obiectivul de a cuceri întreaga regiune industrială Donbas, pe care l-a declarat după ce forţele armate ruse s-au retras în martie din regiunea Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…