Kadîrov sfidează ordinele Rusiei șI refuză să mai trimită ceceni în Ucraina

Kadîrov sfidează ordinele Rusiei șI refuză să mai trimită ceceni în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că el a decis să scutească toată Cecenia de la mobilizarea parțială anunțată de președintele rus Vladimir Putin, ca urmare a protestelor din regiunea sa natală și a unui schimb de prizonieri ruso-ucraineni, conform The Moscow Times .

Kadîrov s-a declarat „extrem de nemulțumit” de schimbul de prizonieri al Rusiei FOTO Profimedia

Kadîrov a declarat joi seara că Cecenia a trimis deja 20.000 de soldați de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

„Republica Cecenia și-a depășit planul de recrutare cu 254%.... chiar înainte de anunțul mobilizării parțiale”, a scris el într-o postare pe Telegram.

Kadîrov și aliații săi s-au lăudat cu prezența trupelor cecene în Ucraina încă de la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, în timp ce soldații ceceni postează în mod regulat clipuri video cu ei din Ucraina pe rețelele de socializare.

Părând să se adreseze zecilor de femei cecene care au ieșit pe străzile din Groznîi la un miting împotriva mobilizării parțiale anunțate de Putin, Kadîrov a spus: „Fac un apel la populația cecenă, în special la mamele noastre iubite și respectate, să-și păstreze calmul.”

Sfidarea de către Kadîrov a ordinelor Ministerului rus al Apărării pentru fiecare regiune de a chema rezerviști, vine la doar câteva zile după ce el însuși le-a cerut colegilor din cele „11 fusuri orare ale Rusiei” să „automobilizeze” 85.000 de soldați.

De asemenea, vine după mai multe critici de-ale sale, din ce în ce mai deschise, față de deciziile Kremlinului în legătură cu războiul din Ucraina.

Joi, Kadîrov s-a declarat „extrem de nemulțumit” de schimbul de prizonieri al Rusiei, în care 215 luptători ucraineni și străini au fost eliberați în schimbul a 55 de soldați ruși și al unui aliat al lui Putin, suspectat de înaltă trădare de Kiev.

În cea mai recentă declarație a sa privind performanța Ceceniei, Kadîrov a condamnat pierderile teritoriale ale Rusiei la peste șase luni după lansarea invaziei în Ucraina.

Dacă am fi folosit cel puțin o parte din armele și echipamentele noastre, ne-am fi atins obiectivul cu mult timp în urmă. Dar din moment ce conducerea crede altfel, e treaba noastră să respectăm ordinele” a scris el.

Se crede că Kadîrov are frâu liber asupra Ceceniei, care a trecut prin două războaie separatiste sângeroase împotriva Moscovei, în schimbul loialității față de Kremlin.

Moscova nu a comentat declarația lui Kadîrov, în briefing-ul de vineri după-amiază.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”