''Kaiser Karl'', un serial dedicat creatorului de modă Karl Lagerfeld, va fi realizat de studioul Disney

''Kaiser Karl'', un serial dedicat creatorului de modă Karl Lagerfeld, va fi realizat de studioul Disney

Studioul Disney a anunţat marţi realizarea producţiei "Kaiser Karl", un serial despre emblematicul creator de modă Karl Lagerfeld (1933-2019), inspirat din cariera celebrului designer după ce a devenit director de creaţie al casei de modă Chanel, relatează EFE.

Este vorba de prima serie dramatică axată asupra acestui designer german, dar cu suflet de francez, şi care prezintă începuturile carierei sale din vara anului 1972, cu un an înainte de decesul legendarei creatoare de modă Coco Chanel.

"Kaiser Karl" este o incursiune în lumea lui Lagerfeld şi a personajului său. Deşi a atins o imensă popularitate, el a ştiut să cultive minuţios misterul asupra multor aspecte ale vieţii sale, notează Disney într-un comunicat.

Acest serial "va face lumină asupra multor case de modă din anii 1970" şi va prezenta modul în care "Lagerfeld şi-a construit o marcă personală unică, stârnind uneori controverse într-o lume în care aparenţele sunt totul", adaugă comunicatul.

Serialul va fi lansat pe platforma Disney+, a anunţat preşedintele The Walt Disney Company EMEA, Jan Koeppen, şi va fi prezentat în premieră la ediţia de anul viitor a festivalului Festival Séries Mania, care se desfăşoară la Lille (nordul Franţei) şi care reuneşte principalii responsabil ai industriei audiovizuale internaţionale.

Miniseria va avea şase episoade, va fi filmată în Franţa şi va fi produsă de compania franceză Gaumont, care a realizat şi serialul de succes "Lupin' (2021), care a devenit una dintre cele mai vizualizate producţii ale Netflix la lansarea sa în numeroase ţări.

"Kaiser Karl" este inspirat din cartea cu acelaşi nume a scriitoarei şi ziariste franceze Raphaelle Bacqué, iar la realizarea sa va participa o echipă creativă feminină formată din cele mai bune scenariste ale momentului Isaure Pisani-Ferry şi Jennifer Have.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”