Kaspersky: România, pe locul 9 în topul țărilor lovite de WannaCry

Kaspersky: România, pe locul 9 în topul țărilor lovite de WannaCry

Specialistii cunoscutului producator de solutii de securitate Kasperky Lab spun ca Rusia a fost de departe cea mai afectata de atacul global de tip ransomware de vineri, Romania fiind pe locul 9 in topul tarilor lovite de hackeri.

"In acest moment am inregistrat peste 45.000 de atacuri ale ransomware-ului WannaCry in 74 de tari din lume, mai ales in Rusia. Este important de notat ca vizibilitatea noastra ar putea fi limitata si incompleta iar gama tintelor si victimelor este probabil mult, mult mai mare", afirma compania ruseasca.

Ministrul comunicatiilor, Augustin Jianu, a spus ca la nivelul statului roman nu exista cifre privind amploarea acestui atac in tara noastra si a indemnat utilizatorii sa ia masuri de preventie.

"Trebuie sa-si actualizeze urgent, acum, sistemele de operare", a afimat Jianu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Kaspersky spune ca este important de mentionat ca, desi computerele care nu au instalat updateul Microsoft de pe 14 martie pot fi infectate cu WannaCry, de acest lucru nu sunt ferite nici cele care au rezolvat vulnerabilitatea SMB prin update-ul mentionat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...