Kazahstanul a lansat campania de imunizare împotriva COVID-19 cu vaccinul de concepţie proprie, QazVac

Kazahstanul a lansat campania de imunizare împotriva COVID-19 cu vaccinul de concepţie proprie, QazVac

Kazahstanul a lansat luni campania de imunizare împotriva coronavirusului cu un vaccin de concepţie proprie, denumit QazVac şi aflat în prezent în faza 3 a studiilor clinice, relatează AFP.

Conform televiziunii publice, 50.000 doze din acest vaccin în două doze dezvoltat de Institutul de stat de cercetări pentru probleme de securitate biologică au fost distribuite pe teritoriul ţării.

Ministrul sănătăţii, Aleksei Ţoi, a primit cu această ocazie prima doză de vaccin, în transmisie directă la televiziune. El a declarat că se simte bine şi că guvernul se află în negocieri cu Turcia pentru a produce mai multe loturi.

Preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a salutat realizarea ştiinţifică a ţării sale, care devine 'una din cele câteva' din lume care au dezvoltat un vaccin propriu contra COVID-19.

Kazahstan a fost prima ţară străină care a început producţia pe teritoriul său a vaccinului rusesc Sputnik V, care a dominat până acum campania de imunizare.

Potrivit ministrului sănătăţii, o persoană din 20 a fost vaccinată de la începutul campaniei în februarie.

Cifrele oficiale publicate luni arată că peste 309.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 3.570 dintre ele au decedat.

Kazahstan, fostă republică sovietică cu 19 milioane de locuitori, este principala economie din Asia Centrală, dispunând de mari rezerve de hidrocarburi şi de alte resurse naturale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...