Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Orban: Ca să mă convingi, trebuie să începi discuţiile cu săptămâni, cu luni înainte

Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Orban: Ca să mă convingi, trebuie să începi discuţiile cu săptămâni, cu luni înainte

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, după întâlnirea avută cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, că decizia referitoare la susţinerea Guvernului Dăncilă urmează să fie luată la ora 14,00 de către parlamentarii Uniunii, dar că o discuţie pe această temă, cu alte formaţiuni, ar fi trebuit să înceapă în urmă cu câteva luni.

"Oricine vrea să discute cu mine, uşa e deschisă. M-a sunat aseară târziu (Orban - n.r.), l-am resunat în această dimineaţă, am băut o cafea şi cu asta basta. Nu am ce să vă dau informaţii mai interesante. Noi vom lua o decizie la ora 14,00. Nu era o chestiune de a mă convinge. Ca să mă convingi, înainte de vot, cu câteva ore trebuie să începi discuţiile cu săptămâni, cu luni înainte. Deci, din acest punct de vedere lucrurile sunt mai complicate. Dar nu asta e important. Important e că a vrut să ne vedem, ne-am văzut", a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă "l-a convins programul de guvernare", în contextul în care sâmbătă seara spunea că din discuţiile avute cu preşedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, a reieşit că proiectul "arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri", Hunor a replicat că la capitolul Transporturi au fost incluse "nişte chestii absolut halucinante".

"Trebuie să ai şi simţul umorului. E bine să ai simţul umorului, dar vă dau un singur exemplu: dacă vă uitaţi la capitolul Transporturi, am impresia că unii s-au uitat la harta României acum 100 de ani, cu ocazia Marii Uniri, fiindcă la autostrada Transilvania au făcut nişte chestii absolut halucinante. Braşov-Sibiu niciodată nu a fost parte a autostrăzii Transilvania. Ei au băgat acolo, fără să existe autostradă de la Braşov la Târgu Mureş, nici măcar proiectul nu e făcut. După aceea, partea de autostradă de la Câmpia Turzii la Ungheni au băgat-o la Montana, parcă se duce către Iaşi, de la Câmpia Turzii până la Ungheni. Deci, din acest punct de vedere am spus că cel care a scris acel capitol probabil că nu a avut o hartă la îndemână, ca să fiu mai elegant", a explicat el.

Kelemen Hunor a făcut referire şi la audierea în comisiile de specialitate a lui George Ivaşcu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, explicând că l-a deranjat faptul că acesta nu a fost lăsat să răspundă la întrebări.

"Eu am spus că George Ivaşcu a prezentat nişte proiecte extrem de importante. Şi multe, multe proiecte care necesită şi bani. Şi am spus: 'Bine, domnule ministru, dar cu ce buget? Şi până în iunie, care sunt priorităţile? Pentru că dacă mergem în acest ritm, în iunie şansele să fie o altă echipă guvernamentală sunt mari.' Am fost nemulţumit la adresa colegului care conducea şi nemulţumirea mea era în acest sens, fiindcă nu l-a lăsat să răspundă. După întrebări au închis şedinţa. Nu se poate! Şi am spus: 'Îl puneţi pe George Ivaşcu într-o poziţie foarte proastă, fiindcă toată lumea rămâne cu impresia că noi nu l-am audiat, ci l-am ascultat. Fiindcă nu a mai răspuns la întrebări'. În acest sens eram nemulţumit, nu de prestaţia lui George Ivaşcu", a precizat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj