Kelemen Hunor: Klaus Iohannis a dat un mesaj tipic PRM-ist, violent şi periculos; să-şi ceară scuze

Kelemen Hunor: Klaus Iohannis a dat un mesaj tipic PRM-ist, violent şi periculos; să-şi ceară scuze

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că prin declaraţiile cu privire la Ţinutul Secuiesc, şeful statului, Klaus Iohannis, a transmis "un mesaj tipic PRM-ist şi periculos" şi trebuie să-şi ceară scuze.

"Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare. Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos", a afirmat preşedintele UDMR, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor .

"Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (...) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...