Kelemen Hunor: Noi nu sărbătorim 1918 ci eliberarea Budapestei de bolșevici la 1919!

Kelemen Hunor: Noi nu sărbătorim 1918 ci eliberarea Budapestei de bolșevici la 1919!

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a tinut sa isi nuanteze declaratiile imbecile de zilele trecute si sa dea o veritabila lectie de istorie atat romanilor cat si ungurilor, scrie  Ponturifierbinti.com .

Astfel, la o posibila conferinta de presa, acesta a declarat pentru o televiziune maghiara:

„Declaratiile mele au fost intelese gresit! Bineinteles ca noi ungurii nu avem niciun motiv sa sarbatorim 1918, in schimb avem toate motivele sa sarbatorim 1919!

Astfel, peste doi ani, vom sarbatori centenarul eliberarii Budapestei de bolsevicii lui Bela Kun. Cred ca nu e maghiar care sa nu fie recunoscator armatei romane pentru ca in acel an fatidic, a salvat Ungaria de la sovietizare.

Romanii nu au decat sa sarbatoreasca 1918 cu fasole, carnati, coliva, mititei si ce or mai vrea sa puna pe masa. E treaba lor si nu avem nimic de comentat aici.

Noi vom organiza propriile ceremonii la un an distanta cand vom sarbatori cu gulas, placute bilingve, fleica fragazita intre bucile calului si traditionala opinca in varful casei.

Este foarte important ca generatiile viitoare sa isi cunoasca istoria si sa isi cinsteasca inaintasii, doar asa le vom putea da peste bot unor extremisti din ambele tabere care incearca sa rascoleasca cacatul.”

A marturisit Kelemen Hunor, facandu-si o veritabila mea culpa.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”