Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar se vor abține de la vot

Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar se vor abține de la vot

Parlamentarii UDMR se vor abține la moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, a anunțat marți președintele formațiunii, Kelemen Hunor.

 "Am analizat textul moțiunii de cenzură, știind că orice decizie poți să o iei în funcție de text. Am informat colegii mei despre discuția purtată cu Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu la solicitarea lor săptămâna trecută și am analizat tot ce înseamnă în acest moment moțiunea de cenzură, conținutul moțiunii de cenzură, oferta celor care au inițiat moțiunea de cenzură, dacă propun ceva în locul Guvernului actual, în locul programului de guvernare și am constatat că nu există, la concluzii, altceva decât un deficit de 3%, chiar e necesar să nu avem un deficit mai mare de 3%, transparență și reducerea birocrației, dar nu nume de premier, nu direcția în care vor să ducă țara, nu politici publice în sectoarele cele mai importante și nu elemente din programul de guvernare, măcar baza pe care se poate construi un program de guvernare. În aceste condiții e greu să susții o astfel de moțiune de cenzură, e aproape imposibil", a afirmat Kelemen Hunor, după ședința grupurilor reunite ale parlamentarilor UDMR.

El a precizat că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii, dar se vor abține la vot și vor introduce cele două bile albe în urna neagră.

"Vom fi prezenți la dezbatere pentru că moțiunea de cenzură este un instrument democratic indiferent unde stai, de partea celor care critică Guvernul sau pe partea coaliției, prezența din acest punct de vedere este importantă, dar nu putem susține moțiunea de cenzură, după cum nu putem susține în totalitate Guvernul, dar probabil că ne vom abține de la vot. Asta înseamnă că ambele bile vor fi introduse în urna neagră", a adăugat Kelemen Hunor.

Acesta a explicat faptul că, la discuția cu Raluca Turcan, i-a spus acesteia că trebuie să știe toată lumea ce va urma a doua zi după trecerea moțiunii de cenzură, cine va fi premierul, în ce direcție se merge mai departe cu Guvernul, dar nu a primit un răspuns.

El a arătat, pe de altă parte, că politicile fiscale introduse prin OUG conțin elemente care pot fi benefice, dar și lucruri cu care UDMR nu este de acord.

"Reducerea impozitului pe profit de la 16 la 10% nu credem că este un lucru rău, dar transferul contribuțiilor de la angajator la angajat nu este un lucru bun. (...) De aceea noi încercăm să propunem modificarea OUG sau amendarea legislației", a mai spus Kelemen Hunor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral