Kevin Spacey, vizat de o anchetă a poliției britanice pentru agresiune sexuală (presă)

Kevin Spacey, vizat de o anchetă a poliției britanice pentru agresiune sexuală (presă)

Poliția britanică a anunțat vineri că anchetează o acuzație de agresiune sexuală comisă în 2008 în sudul Londrei de un bărbat identificat de televiziunea britanică Sky News ca fiind actorul american Kevin Spacey, relatează AFP.

Scotland Yard nu a dorit să confirme pentru AFP identitatea persoanei vizate de ancheta, aceasta nefiind încă inculpată.

Potrivit Sky News, incidentul s-a produs în apropierea Old Vic, teatrul în care Kevin Spacey a activat ca director artistic între 2004 și 2015.

Acuzațiile de abuz sexual s-au înmulțit în ultimele zile împotriva starului hollywoodian laureat cu două premii Oscar, atât în Marea Britanie, cât și în SUA.

Joi, în presa britanică, un fost angajat al Old Vic a declarat că l-a văzut pe Kevin Spacey "pipăind bărbați în nenumărate rânduri" și acuzând teatrul că a închis ochii la comportamentul său.

Old Vic a precizat pentru AFP într-un mail că nu este în prezent "în poziția de a comenta ceva ce s-ar fi putut întâmpla în trecut".

Teatrul a înființat o adresă de e-mail (confidential@oldvictheatre.com) unde pot fi trimise plângeri privind un eventual comportament inadecvat al lui Spacey.

În SUA, un actor l-a acuzat joi în presă pe star, sub acoperirea anonimatului, că a încercat să-l violeze când nu avea decât 15 ani.

Site-ul de internet CNN a prezentat de altfel informația că opt foști și actuali angajați ai producției "House of Cards", în care Kevin Spacey deține un rol principal, au calificat drept "toxică" ambianța de lucru de pe platourile serialului din cauza comportamentului de "prădător" al actorului de 58 de ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!