Kievul anticipează o nouă ofensivă rusă din trei direcții: „Cele mai grele bătălii de-abia urmează”

Kievul anticipează o nouă ofensivă rusă din trei direcții: „Cele mai grele bătălii de-abia urmează”

Rusia face pregătiri pentru o escaladare majoră agresiunii sale militare din Ucraina, act care ar putea avea loc în următoarele două-trei săptămâni, avertizează secretarul general al Consiliului de Securitate și Apărare al țării vecine, Oleksi Danilov.

Oleksi Danilov FOTO Wikipedia

„Rusia se pregătește pentru o escaladare maximă. Adună tot ce este posibil, face exerciții și antrenamente”, a declarat oficialul ucrainean într-un interviu acordat pentru Sky News.

Danilov nu exclude ca armata rusă să se dedea unui alt atac dinspre nord, sud și est, așa cum s-a întâmplat la 24 februarie 2022, poate chiar pentru a coincide cu un an de lansarea invaziei.

El se așteaptă ca rușii să arunce în această ofensivă majoră jumătate din cei 320.000 de bărbați recrutați în baza ordinului de mobilizarea parțială decretat de Vladimir Putin în septembrie anul trecut.

În aceste condiții, Danoliv crede că următoarele luni vor fi definitorii: „Am traversat o perioadă foarte dificială, dar sunt conștient că cele mai grele lupte de-abia urmează și că vor avea loc în acest an, în două sau trei luni. Aceste luni vor fi definitorii pentru război”.

El spune că armata ucraineană se pregătește pentru a face fața unui nou asalt la scară largă, dar are nevoie ce un ajutor militar mai important din partea partenerilor occidentali, mai ales de avioane de luptă și rachete cu rază mai lungă de acțiune decât cele primite până acum.

„Ar fi genial dacă ar fi vorba de avioane de vânătoare Typhoon. Și (avioanele de luptă, n. red.) F-16 ne convin. Orice ajutor este binevenit”, a declarat el.

Analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un centru de reflecție cu sediul în Washington, sunt de părere la rândul lor că Rusia pune la cale o nouă ofensivă majoră în Ucraina, cel mai probabil „în următoarele luni”.

Între timp, cele mai fierbinți puncte din Ucraina sunt împrejurimile orașelor Bahmut și Vuhledar, situate în regiunea Donețk (sud-est).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...