Kievul deconspiră o operațiune prin care rușii încearcă să asocieze Ucraina cu Hamas și să stopeze ajutorul militar

Kievul deconspiră o operațiune prin care rușii încearcă să asocieze Ucraina cu Hamas și să stopeze ajutorul militar

Rusia a decis să servească de atacul teroriştilor din Hamas asupra Israelului pentru a pune la cale o provocare de amploare împotriva Ucrainei, relatează agenția de presă Unian.

FOTO Shutterstock

Mai concret, potrivit agenției de presă EFE, preluată de Agerpres , Direcţia Principală de Informaţii (HUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev a denunţat luni o operaţiune a Moscovei constând în predarea către mișcarea islamistă palestiniană Hamas a unor arme occidentale capturate în Ucraina pentru a-i acuza pe ucraineni că ar fi revândut arme primite din Occident unor grupări teroriste.

„Armata rusă a predat deja teroriştilor din Hamas arme fabricate în Statele Unite şi în ţări din Uniunea Europeană pe care le-a capturat în cursul ostilităţilor în Ucraina”, se arată într-un comunicat publicat de HUR.

A doua fază a planului, afirmă HUR, este de a acuza armata ucraineană că ar vinde în mod regulat arme occidentale unor grupări teroriste.

Ca parte a campaniei de dezinformare a Kremlinului, aceste falsuri ar trebui să stea la baza unui număr de „publicaţii revelatoare” şi „investigaţii” în mass-media occidentală, afirmă HUR.

„Pentru a fi mai convingătoare, serviciile speciale ruse vor încerca să se folosească de comentariile unui trădător din cadrul Serviciului de Frontieră al Ucrainei, Ruslan Sîrovoi, locotenent-major, care a fugit recent la Moscova”, precizează serviciului de spionaj al armatei ucrainene.

Potrivit HUR, scopul acestei operațiuni ar fi „discreditarea forţelor armate ale Ucrainei şi încetarea completă a ajutorului militar occidental” către Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat