Kievul, după ce Berlusconi l-a învinovățit pe Zelenski pentru război: „O încercare de a-și demonstra loialitatea”

Kievul, după ce Berlusconi l-a învinovățit pe Zelenski pentru război: „O încercare de a-și demonstra loialitatea”

Silvio Berlusconi a primit un contraatac dur din partea Ministerului de Externe ucrainean, după ce l-a învinovățit pe Volodimir Zelenski pentru războiul ce are loc în țara sa. De asemenea, fostul premier al Italiei a spus că ar refuza să îl întâlnească pe președintele Ucrainei.

Silvio Berlusconi, alături de liderul rus Vladimir Putin SURSA Reuters

Ministerul de externe de la Kiev, contraatac dur la adresa lui Berlusconi

În urma declarațiilor lui Silvio Berlusconi a venit rapid și reacția Ministerului de Externe de la Kiev.

„O încercare de a-și demonstra loialitatea față de dictatorul rus.”, a afirmat un oficial de la Kiev, citat de Ukrainska Pravda .

Într-o postare pe Facebook, Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a amintit de o întâlnire a lui Berlusconi cu Muammar Gaddafi din 2010, când liderul italian de atunci i-a sărutat mâinile fostului dictator libian.

Acuzațiile fără sens ale lui Berlusconi la adresa președintelui ucrainean sunt o încercare de a-i săruta mâinile lui Putin, care sunt pline de sânge până la cot. O încercare de a-și demonstra loialitatea față de dictatorul rus., a scris Nikolenko.

Oficialul de la Kiev i-a atras, totodată, atenția lui Silvio Berlusconi asupra faptului că, prin afirmațiile sale nu face decât să încurajeze crimele împotriva Ucrainei.

În același timp, politicianul italian trebuie să fie conștient că, prin răspândirea propagandei rusești, încurajează Rusia să își continue crimele împotriva Ucrainei, iar apoi poartă responsabilitatea politică și morală., a adăugat acesta.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a apreciat însă „reacția promptă a premierului italian Giorgia Meloni, care a confirmat sprijinul de neclintit al Guvernului său, pentru Ucraina.”

Prietenia dintre Silvio Berlusconi și Vladimir Putin nu este nicidecum un secret, iar o altă afirmație a fostului premier italian a fost aceea că dacă Zelenski nu ar mai fi atacat republicile separatiste Donețk și Luhansk, războiul cu Rusia nu ar mai fi avut loc.

Declarațiile lui Berlusconi la adresa lui Zelenski

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia (FI) face parte din actualul guvern de la Roma, a făcut afirmații controversate la adresa lui Volodimir Zelenski. El îl consideră vinovat pe președintele Ucrainei pentru războiul cu Rusia , motiv pentru care a declarat că nu ar vrea, sub nicio formă, să îl întâlnească.

Dacă eu aş mai fi fost prim-ministru nu aş fi vorbit niciodată cu Zelenski, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi. (…) Așa că judec foarte negativ comportamentul acestui domn., a spus Berlusconi după ce a votat la alegerile locale în provincia Lombardia, referindu-se la întâlnirea pe care Georgia Meloni a avut-o, săptămâna trecută, la Bruxelles cu Volodimir Zelenski.

În același timp, actualul premier al Italiei a acuzat Franța că a pus în pericol unitatea UE, în privința Ucrainei, prin organizarea unui dineu franco-german la Paris la care a participat și Zelenski, fără a fi invitați și alți lideri europeni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”