Kim Jong Un anunţă o nouă strategie pentru agricultura nord-coreeană incapabilă să hrănească populaţia

Kim Jong Un anunţă o nouă strategie pentru agricultura nord-coreeană incapabilă să hrănească populaţia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat la o conferinţă a Partidului Muncitorilor din Coreea planuri pentru stimularea dezvoltării rurale, a anunţat miercuri presa de la Phenian, citată de dpa.

Kim a anunţat strategii pe termen mediu şi lung pentru agricultură, descrise de agenţia oficială de presă KCNA ca "măsuri revoluţionare importante".

Potrivit dpa, cei care urmăresc situaţia din Coreea de Nord au interpretat anunţul ca un indiciu al disperării tot mai adânci a conducerii nord-coreene privind penuria alimentară. Agenţia reaminteşte gestul neobişnuit al lui Kim, care a avertizat încă din iunie populaţia despre criza alimentară.

Coreea de Nord a fost dependentă mulţi ani de ajutoarele alimentare internaţionale, după o serie de dezastre naturale şi în contextul managementului economic deficitar, al corupţiei şi al izolării diplomatice. Situaţia a fost agravată şi de pandemia de coronavirus: ţara şi-a închis frontierele în ianuarie 2020, întrerupând astfel importurile vitale de alimente.

Participanţii la conferinţa de partid în curs de desfăşurare au discutat în prima zi "politici de partid şi de stat" importante pentru 2021 şi planuri pentru anul viitor, arată oficialii; în a doua zi, Kim a făcut anunţul despre agricultură şi dezvoltarea rurală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”