Kim Jong Un i-a adus un omagiu lui Ho Şi Min, înainte de a pleca spre China

Kim Jong Un i-a adus un omagiu lui Ho Şi Min, înainte de a pleca spre China

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a adus un omagiu liderului revoluţionar vietnamez Ho Şi Min, sâmbătă, la Hanoi, înainte să se îmbarce în trenul său blindat în direcţia Chinei, după un summit încheiat brusc cu preşedintele american Donald Trump în capitala vietnameză, relatează AFP.

Înainte să urce în tren, Kim Jong Un a vizitat mausoleul unde se află trupul îmbălsămat al eroului independenţei vietnameze, gest neobişnuit pentru liderul nord-coreean, care se înclină de obicei în faţa mausoleului de la Phenian consacrat tatălui şi respectiv bunicului său, Kim Jong Il şi Kim Ir Sen, cu prilejul datelor-cheie din istoria nord-coreeană.

Foto: (c) Jorge Silva/REUTERS


La monumentul lui Ho Şi Min, Kim Jong Un a aranjat panglicile unei jerbe depuse în numele lui cu inscripţia "Cinstind memoria preşedintelui Ho Şi Min", după care a păstrat aproape un minut de reculegere, cu capul înclinat.

A fost prima călătorie a lui Kim Jong Un în Vietnam, alt regim cu partid unic, şi prima dată când un conducător nord-coreean merge în această ţară după vizita din 1964 a lui Kim Ir Sen, aliat apropiat al lui Ho Şi Min, menţionează AFP. Totuşi, din raţiuni de protocol, vizita sa nu poate fi considerată vizită de stat, Kim Jong Un neavând rangul de şef al statului, întrucât bunicul său Kim Ir Sen rămâne Preşedintele etern al Coreei de Nord, în pofida decesului său, în 1994. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia