Kim Jong Un și-a încheiat vizita în Rusia. Un tren blindat îl va duce acasă. Ce cadouri a primit

Kim Jong Un și-a încheiat vizita în Rusia. Un tren blindat îl va duce acasă. Ce cadouri a primit

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se îndreaptă spre casă într-un tren blindat ce a plecat dintr-un oraș din Extremul Orient al Rusiei spre Coreea de Nord, potrivit agențiilor de presă ruse citate de Reuters. Vizita lui Kim Jong Un în Rusia a început marți.

Kim Jong Un a plecat din Rusia FOTO Profimedia

Distanța din orașul Artyom, situat în Extremul Orient, de unde a plecat trenul blindat al liderului nord-coreean, până la Khasan, la granița Rusiei cu Coreea de Nord, este de peste 200 km.

Agenția de știri de stat RIA a publicat o înregistrare video ce îl arată pe liderul care rar iese din țară luându-și la revedere în timp ce merge pe covorul roșu până la vagonul de tren, pe muzica unei fanfare militare.

Ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, ambasadorul Moscovei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, și guvernatorul regiunii Primorie, Oleg Kozhemyako, l-au condus pe liderul nord-coreean, conform agenției de știri ruse.

Vizita de aproape o săptămână a lui Kim Jong Un în Rusia

Liderul nord-coreean a petrecut o săptămână în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Presa rusă susține că ministrul rus al apărării, Sergei Șoigu, și Kim Jong Un au discutat chestiuni practice pentru a stimula cooperarea militară, în ceea ce Pyongyang a numit un "nou apogeu" pentru relațiile bilaterale, potrivit Reuters.

De altfel, Kim Jong Un a convenit cu Vladimir Putin din Rusia să aprofundeze legăturile militare. Liderii s-au întâlnit miercuri, iar în timpul discuțiilor președintele rus a vorbit despre "perspective" de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor, potrivit Agerpres.

De asemenea, cele două țări au vorbit despre exerciții militare comune în Coreea de Nord, după cum a declarat Sergei Șoigu, care a vizitat în iulie o expoziție de arme alături de conducătorul Phenianului.

Potrivit KCNA, Kim a inspectat Flota rusă din Marea Pacificului, echipată și cu nucleare strategice.

Sâmbătă, Kim şi Şoigu „au făcut schimb de opinii constructive cu privire la problemele practice care apar în consolidarea coordonării strategice şi tactice, a cooperării şi a schimbului reciproc între forţele armate ale celor două ţări şi în domeniile apărării şi securităţii lor naţionale", spune KCNA, conform news.ro.

Occidentul s-a arătat perturbat de aprofundarea apropierii dintre Moscova și Pyongyang, iar Coreea de Sud afirmă că încălcarea sancțiunilor ONU va fi pedepsită, după cum scrie Reuters.

Kremlinul a dat asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” în timpul întâlnirii dintre președintele rus și conducătorul Coreei de Nord.

Ce cadouri a primit Kim Jong Un?

Tass scrie că liderul Kim Jong Un a primit cadou de la Oleg Kozhemyako, guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, cinci drone explozive, o dronă de recunoaștere și o vestă antiglonț.

"Guvernatorul (Oleg Kojemiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt" şi "îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice", au menționat serviciile regionale pentru TASS, citate de Agerpres.

Și în timpul întâlnirii cu Vladimir Putin, liderii și-ar fi făcut cadouri. Presa rusă scrie că și-au oferit reciproc o pușcă .

Cadourile au o simbolistică puternică în cadrul contextului actual, Occidentul temându-se de un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?