Klaksvik, din Feroe, uimește Europa. Portarul-faianțar sau mijlocașul-director vor juca în Conference League

Klaksvik, din Feroe, uimește Europa. Portarul-faianțar sau mijlocașul-director vor juca în Conference League

România nu mai are nicio echipă în cupele europene și se uită cu jind la Insulele Feroe, care are în premieră o reprezentantă în faza grupelor Conference League.

Stadionul din Klaksvik, situat într-un decor încântător. Foto Wikipedia

Klaksvik, campioana țării nordice, a pierdut în play-off-ul Europa League, cu Șheriff Tiraspol, dar nu părăsește cupele europene. Feroezii vor participa în premieră în Conference League, după un start excelent în preliminariile Ligii Campionilor: în primul tur a zdrobit-o pe Ferencvaros în deplasare, scor 3-0, după 0-0 în prima manșă.

Apoi, feroezii au trecut de Hacken, campioana Suediei, 3-3 la general și 4-3 la penalty-uri. A bătut-o apoi acasă pe campioana Norvegiei, Molde (2-1), dar a pierdut returul cu 2-0 și a ajuns în Europa League, unde a urmat o nouă dublă pierzătoare, cu Sheriff. Însă amatorii de la Klaksvik au prins grupele Conference League.

Iată poveștile câtorva jucători cu care campioana din Feroe va aborda cupele europene.

Arni Frederiksberg (31 de ani, extremă dreapta) a lucrat, conform paginii personale de Facebook, la Eik Banki, grup de servicii financiare din Insulele Feroe, între 2012 și 2014. În acea perioadă evolua pentru NSI Runavik, o grupare de amatori din țara nordică. El are și acum o altă ocupație în afară de cea de fotbalist. E director al unei companii din industria alimentară.

Portarul Jonathan Johansson, punând faianță. Foto Instagram

Portarul Jonathan Johansson, punând faianță. Foto Instagram

Jonathan Johansson (31 de ani), portarul titular al lui Klaksvik, are și el o poveste de viață interesantă. A venit în această vară la feroezi, iar ultima dată evoluase în liga a 5-a norvegiană, la Majorstuen, ca fundaș central!

De asemenea, pe contul de Instagram al lui Johansson există o postare inedită. În 2012, când evolua în Suedia, la gruparea din liga a 4-a Skelleftea FF, Jonathan a publicat o imagine cu el în timp ce amenaja o baie, punând faianță. „Timpul muncii e tot timpul”, a fost descrierea folosită de Jonathan. Jonathan se retrăsese în 2021, însă a fost convins în iunie de antrenorul Magne Hoseth să revină în activitate. Cota lui de piață, ca fotbalist, este una infimă: 25.000 de euro.

Un orășel cu 5.000 de locuitori are reprezentantă în grupele Conference League. Foto Wikipedia

Un orășel cu 5.000 de locuitori are reprezentantă în grupele Conference League. Foto Wikipedia

Johansson era electrician până să ajungă la Klaksvik, la fel ca fundașul stânga Rene Joensen și mijlocașul Jakup Andreasen.

Klaksvik este al doilea oraș ca mărime din Insulele Feroe, după Torshavn. Are o polupație de 5.000 de locuitori. În comparație, de exemplu, comuna Chiajna de lângă București are 33.000 de locuitori.

Parcurs Klaksvik în cupele europene

Turul I preliminar Liga Campionilor:

0-0 și 3-0 cu Ferencvaros

Turul II preliminar Liga Campionilor:

0-0 și 2-2 (4-3 la lovituri de departajare) cu Hacken

Turul III preliminar Liga Campionilor:

2-1 și 0-2 cu Molde

Play-off Europa League:

1-1 și 1-2 cu Sheriff Tiraspol

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?