Klaus Iohannis împlineşte 58 de ani

Klaus Iohannis împlineşte 58 de ani

Preşedintele Klaus Werner Iohannis  împlineşte 58 de ani. Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de saşi transilvăneni. După 15 ani de activitate ca profesor şi alţi trei ca inspector, Klaus Iohannis a obţinut patru mandate consecutive de primar al oraşului Sibiu, din partea FDGR.

În cel de-al doilea mandat de primar, Sibiul a devenit, în 2007, "Capitala Europeană a Culturii", fiind primul oraş dintr-o ţară nemembră a Uniunii Europene care a primit acest titlu.

La 11 august 2014, Biroul Politic Naţional PNL-PDL a decis desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al ACL la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.  La 16 noiembrie 2014, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Iohannis a fost ales preşedinte al României, cu 54,43% din voturi. A depus jurământul în faţa Parlamentului la 21 decembrie 2014.

Klaus Iohannis este căsătorit cu Carmen, profesoară de engleză la Sibiu. Vorbeşte fluent limbile germană şi engleză.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”