Klaus Iohannis: Nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional

Klaus Iohannis: Nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat joi că nu îi este teamă de o eventuală suspendare din funcţie, punctând că nicio acţiune a sa nu s-a situat în afara cadrului constituţional.

"Asta cu suspendarea între timp devine aşa un loc comun. Nu mi-a fost şi nu-mi este teamă de aşa ceva şi nici de Curtea Constituţională. Absolut toate acţiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituţional. Că nu le convine, asta este posibil, dar nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional legal cum vrea unul sau altul să interpreteze aceste lucruri", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi o "încălcare flagrantă" a Constituţiei şi a deciziei CCR.

"Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice. Dincolo de Constituţie, dincolo de lege. Deci, orice e posibil. Dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale. (...) În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar, dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim", a spus el.

Întrebat dacă PSD are şi un plan B în cazul unui astfel de refuz, Dragnea a replicat că "în situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…