Klaus Iohannis: Nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional

Klaus Iohannis: Nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat joi că nu îi este teamă de o eventuală suspendare din funcţie, punctând că nicio acţiune a sa nu s-a situat în afara cadrului constituţional.

"Asta cu suspendarea între timp devine aşa un loc comun. Nu mi-a fost şi nu-mi este teamă de aşa ceva şi nici de Curtea Constituţională. Absolut toate acţiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituţional. Că nu le convine, asta este posibil, dar nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional legal cum vrea unul sau altul să interpreteze aceste lucruri", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi o "încălcare flagrantă" a Constituţiei şi a deciziei CCR.

"Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice. Dincolo de Constituţie, dincolo de lege. Deci, orice e posibil. Dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale. (...) În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar, dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim", a spus el.

Întrebat dacă PSD are şi un plan B în cazul unui astfel de refuz, Dragnea a replicat că "în situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …