Klaus Iohannis se întâlnește luni cu președintele BERD

Klaus Iohannis se întâlnește luni cu președintele BERD

Președintele Klaus Iohannis îl primește luni, la Palatul Cotroceni, pe președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti. Președintele BERD se va afla în România luni și marți, pentru a purta discuții cu oficialii români și cu partenerii de afaceri.

Suma Chakrabarti se va întâlni și cu premierul, Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Publice și guvernatorul BERD pentru România, Anca Paliu Dragu, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Președintele BERD va mai avea întâlni cu reprezentanți ai comunității de afaceri, ocazie cu care va discuta despre climatul investițional, ritmul reformelor și situația economică generală.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România. Până în prezent, BERD a investit peste 7 miliarde euro și a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanțare. Anul trecut, banca a adoptat o nouă strategie pentru România, care stabilește prioritățile de investiții pentru următorii patru ani: lărgirea accesului la finanțare, reducerea disparităților regionale prin îmbunătățirea infrastructurii și creșterea competitivității în sectorul privat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk