Klemm: Sosirea Batalionului 1 evidențiază puternicul Parteneriat strategic dintre SUA și România

Sosirea "Vulturilor luptători", Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie, evidențiază "faptul că puternicul Parteneriat strategic dintre SUA și România există nu doar în scris, ci și în realitate", apreciază ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Cei 500 de soldați din Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie aduc cu ei tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley și mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin și vor fi staționați la Baza aeriană "Mihail Kogălniceanu" din județul Constanța. Staționarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unității de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotație, în viitorul apropiat, arată Ambasada SUA la București.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, vorbește despre ce reprezintă această acțiune din punctul de vedere al relațiilor strategice dintre cele două țări. "Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidențiază faptul că puternicul Parteneriat strategic dintre SUA și România există nu doar în scris, ci și în realitate. Noua prezență rotațională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menținere a păcii și securității în Europa de sud-est și în regiunea Mării Negre", subliniază ambasadorul, citat în comunicat.

El a apreciat și recenta alocare de 2% din PIB pentru Apărare în România. "În mod semnificativ, România este și furnizor de securitate pentru comunitatea internațională, nu doar beneficiar, așa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL și recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare", menționează Hans Klemm.

În perioada staționării în România, forțele americane vor efectua antrenamente și exerciții cu forțele armate române, cu alți aliați NATO și alte națiuni partenere, inclusiv cu Brigada Multinațională de la Craiova. Toate unitățile brigăzii blindate se vor reuni periodic la diverse evenimente de amploare, care demonstrează capacitatea acesteia de a furniza rapid forță de luptă eficientă în zona estică a NATO, precizează Ambasada SUA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă