Klemm: SUA acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre

Klemm: SUA acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat luni că Washingtonul acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre și dezvoltă potențiale contramăsuri pentru a spori apărarea în această regiune.

"În NATO, pe lângă îngrijorările cu privire la agresiunea din Ucraina și implicațiile pe care acest lucru le are pentru apărarea și securitatea aliaților noștri din regiunea baltică, suntem foarte îngrijorați și de implicațiile pentru regiunea Mării Negre. Asta e ceva ce românii au solicitat de câtva timp NATO să analizeze mai atent. (...) Și SUA, care lucrează cu aliații din NATO, acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Marii Negre și dezvoltă potențiale contramăsuri pentru a spori apărarea în această parte a lumii", a spus Klemm, la o masă rotundă cu jurnaliștii.

El a precizat că libertatea navigației este foarte importantă oriunde în lume pentru SUA, inclusiv în Marea Neagră.

"SUA rămâne foarte îngrijorată de agresiunea Rusiei în Ucraina și se opune anexării ilegale a Crimeei. Suntem, de asemenea, îngrijorați, de militarizarea Crimeei și (...) de implicațiile pe care acest lucru îl are asupra liberei navigații și accesului în Marea Neagră", a adăugat ambasadorul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...