Kovesi către Toader: Până acum nu aţi dorit să cunoaşteţi punctul meu de vedere

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a reproşat ministrului Justiţiei, marţi, la şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că până în prezent nu a dorit să-i cunoască punctul de vedere referitor la acuzaţiile pe care i le-a adus.

"Domnule ministru, chiar mă bucur că-mi puneţi întrebări, până acum nu aţi dorit să-mi cunoaşteţi punctul de vedere, mă bucur că doriţi să lămurim orice chestiune care apare în această discuţie", a spus Kovesi, după ce ministrul Tudorel Toader i-a adresat o întrebare în timp ce îşi prezenta poziţia faţă de cererea de revocare din funcţie în faţa Secţiei pentru procurori.

Schimbul de replici a apărut în contextul în care procurorul şef al DNA a reamintit că pe 26 septembrie 2017 a sesizat CSM pentru afectarea independenţei sistemului judiciar, după declaraţiile făcute de ministrul Justiţiei cu privire la dosarul "Belina".

"CSM a decis că tocmai ministrul Justiţiei este cel care şi-a depăşit competenţa prin declaraţiile pe care le-a formulat", a afirmat Kovesi, iar Tudorel Toader a întrebat cu câte voturi a fost luată decizia în CSM.

"Nici deciziile Curţii Constituţionale, în baza cărora dumneavoastră îmi cereţi revocarea, nu au fost luate cu unanimitate, ci cu majoritate. Ca atare, nicio decizie prin care se stabileşte că dumneavoastră aţi încălcat competenţele nu contează dacă este luată cu majoritate sau unanimitate", a replicat Kovesi.

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios