Kovesi către Toader: Până acum nu aţi dorit să cunoaşteţi punctul meu de vedere

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a reproşat ministrului Justiţiei, marţi, la şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că până în prezent nu a dorit să-i cunoască punctul de vedere referitor la acuzaţiile pe care i le-a adus.

"Domnule ministru, chiar mă bucur că-mi puneţi întrebări, până acum nu aţi dorit să-mi cunoaşteţi punctul de vedere, mă bucur că doriţi să lămurim orice chestiune care apare în această discuţie", a spus Kovesi, după ce ministrul Tudorel Toader i-a adresat o întrebare în timp ce îşi prezenta poziţia faţă de cererea de revocare din funcţie în faţa Secţiei pentru procurori.

Schimbul de replici a apărut în contextul în care procurorul şef al DNA a reamintit că pe 26 septembrie 2017 a sesizat CSM pentru afectarea independenţei sistemului judiciar, după declaraţiile făcute de ministrul Justiţiei cu privire la dosarul "Belina".

"CSM a decis că tocmai ministrul Justiţiei este cel care şi-a depăşit competenţa prin declaraţiile pe care le-a formulat", a afirmat Kovesi, iar Tudorel Toader a întrebat cu câte voturi a fost luată decizia în CSM.

"Nici deciziile Curţii Constituţionale, în baza cărora dumneavoastră îmi cereţi revocarea, nu au fost luate cu unanimitate, ci cu majoritate. Ca atare, nicio decizie prin care se stabileşte că dumneavoastră aţi încălcat competenţele nu contează dacă este luată cu majoritate sau unanimitate", a replicat Kovesi.

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte