Kovesi despre votarea persoanelor cu probleme în justiție: Nu trebuie învinuiți cetățenii; depinde de oferta politică

Kovesi despre votarea persoanelor cu probleme în justiție: Nu trebuie învinuiți cetățenii; depinde de oferta politică

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, consideră că cetățenii nu trebuie învinuiți pentru faptul că, în cadrul scrutinelor, votează persoane care au probleme în justiție, ea arătând că votul depinde foarte mult de oferta politică pe care aceștia o au.

"Asta înseamnă democrația, să mergi să îți exprimi votul. (...) Depinde foarte mult și de oferta pe care o ai atunci când te prezinți la vot, de oferta politică și pe cine poți să votezi. Eu nu cred că trebuie să învinuim aici cetățenii că și-au exprimat o opțiune pe ceea ce li s-a oferit", a spus Kovesi la Digi 24.

Aceasta a punctat că și-a exprimat opinia în calitate de cetățean care merge la vot.

Totodată, șefa DNA a susținut că există "pericolul" ca anumite legi care vizează sistemul judiciar să fie modificate.

"Din informațiile care sunt în spațiul public, există mai multe persoane în Parlament investigate pentru fapte de corupție, condamnate pentru fapte de corupție. Dacă ne uităm la atacurile care sunt zilnice asupra sistemului de justiție, putem considera că, da, există un pericol ca legi care vizează activitatea justiției, modul de organizare a instituțiilor din justiție, statutul magistraților să fie modificate", a mai afirmat Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...