Kovesi: Eforturile justiției trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a fi eficiență în combaterea corupției

Eforturile sistemului de justiție trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a avea eficiență în combaterea corupției, a declarat joi procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

"Ne-am dorit și ne dorim să combatem corupția. Dar acest lucru nu este suficient. Eforturile sistemului de justiție trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a avea eficiență în a combate corupția. În România multă lume declară că susține lupta anticorupție. Dar am văzut cu toții cât de mult contează stabilitatea legislației. Cât de repede pot fi anulate eforturile și munca întregului sistem de justiție, nu doar a procurorilor din DNA", a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016.

Ea a precizat că este un bilanț pe care îl prezintă atât invitaților cât și cetățenilor.

Șefa DNA a subliniat că rămâne valabil ceea ce a spus la bilanțul de anul trecut, respectiv că "este importantă această conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă corupția" și că procurorii au avut alături "cel mai important aliat: cetățenii României".

"Vă reamintesc ce spuneam exact acum un an, la bilanț, despre munca noastră: 'În această luptă, am avut alături de noi cel mai important aliat: cetățenii României. Fără ei, munca noastră nu ar fi fost posibilă. Sunt mii și mii de oameni care vor o societate clădită pe corectitudine și respect'. Vă mai spuneam că este importantă această conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă corupția, iar pentru a avea o Românie mai puțin coruptă, toți cei din această sală trebuie să dorim în continuare același lucru. Același lucru este valabil și astăzi", a susținut Kovesi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

4 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri