Kovesi: Grațierea nu ar trebui să se aplice celor care au comis fapte de corupție

Kovesi: Grațierea nu ar trebui să se aplice celor care au comis fapte de corupție

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că grațierea nu ar trebui să se aplice celor care au comis fapte de corupție și nici atunci când prejudiciile nu au fost recuperate.

Prezentă marți la ședința bilanțului activității Ministerului Public, Laura Codruța Kovesi a fost întrebată de jurnaliști ce părere are despre amendamentele propuse de președintele Comisiei juridice, Șerban Nicolae, privind grațierea unor fapte de corupție.

"Nu aș vrea să comentez amendamentul vreunui parlamentar. Pot să spun că, în ceea ce privește proiectul privind grațierea, noi am transmis punct de vedere la CSM și ne însușim în totalitate toate obervațiile tehnice la acel moment. În subsidiar, pot să vă spun că, în opinia noastră, grațierea nu ar trebui să se aplice celor care au comis fapte de corupție și, totodată, nu ar trebui să se aplice atunci când prejudiciile aduse statului nu au fost recuperate", a spus Kovesi.

La rândul său, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că a aflat din presă de inițiativa lui Șerban Nicolae.

"Ministerul Justiției a dat aviz pe proiectul inițial și ne menținem avizul dat la momentul respectiv. Înțeleg că este inițiativa domnului senator Șerban Nicolae. Este o inițiativă personală, nu este a Ministerului Justiției. Să o susțină dânsul", a afirmat ministrul Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”