Kovesi: Nu ştiu cum a măsurat ministrul Justiţiei cât de grav am afectat imaginea României

Kovesi: Nu ştiu cum a măsurat ministrul Justiţiei cât de grav am afectat imaginea României

Procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, a declarat marţi, în cadrul şedinţei CSM, că nu ştie cum a măsurat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cât de grav a fost afectată imaginea României prin interviurile pe care le-a dat în presa din străinătate.

"Cu privire la afirmaţiile 'de o gravitate fără precedent'. Nu ştiu care sunt acelea. Nu ştiu cum a măsurat domnul ministru cât de grav sau cât de puţin grav am afectat imaginea României. Faptul că dumnealui a trebuit să dea explicaţii la întâlnirile cu partenerii externi în Parlamentul European sau cu alţi oficiali, nu văd care este legătura între interviurile pe care le-am dat şi faptul că anumiţi oficiali au pornit anumite discuţii despre modificările legislative. S-a dovedit că există vreo legătură? Nu ştim. În condiţiile în care mii de judecători şi procurori şi-au exprimat opinii critice cu privire la aceste modificări, în condiţiile în care atât DNA, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar mai ales CSM a dat aviz negativ şi a criticat anumite propuneri de modificări legislative, este absolut subiectiv să susţii că oficiali europeni sau cei nouă ambasadori care s-au prezentat într-o zi la Ministerul Justiţiei au făcut acest lucru pentru că procurorul şef al DNA a criticat anumite dispoziţii din lege", a spus Kovesi. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!