Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Kovesi, REÎNVESTITĂ la șefia DNA! Iohannis a SEMNAT DECRETUL!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi seară, că a semnat propunerea reînvestirea a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Rezultatele obţinute de DNA în anii trecuţi sunt impresionante. Ba mai mult. În această după-amiază am semnat decretul de numire a lui Kovesi pentru încă trei ani. Acesta va fi publicat mâine în Monitorul Oficial“, a declarat Iohannis la TVR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-un interviu acordat TVR, că are "toată convingerea" că DIICOT "va face lumină" în cazul de spionaj al procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmând că nu are "niciun semn de întrebare" cu privire la aceasta.

"Având în vedere că este o speţă care este sub investigaţie, chiar dacă am poate un pic mai multe informaţii, nu vreau să intru în detalii, însă pot să spun foarte clar că am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această chestiune", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a ţinut să dea asigurări că acest caz nu influenţează decizia privind reînnoirea mandatului acesteia în fruntea DNA, tocmai de aceea a semnat în cursul zilei decretul. "În ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi, pot să vă spun foarte clar că în privinţa domniei sale nu am niciun semn de întrebare şi nicio îndoială", a precizat Iohannis.

Propunerea Ralucăi Prună

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis preşedintelui României scrisoarea prin care solicită reînvestirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urmă cu o săptămână.

„Ministerul Justiţiei a înaintat preşedintelui României scrisoarea prin care ministrul a propus reînvestirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi după primirea avizului Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Biroul de Presă al Ministerului Justiţiei în urmă cu o săptămână.

Unanimitate la CSM

Pe 28 martie, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a primit aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru reînvestirea la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat, în interviul susţinut la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, realizările din cei trei ani de mandat la DNA şi obiectivele pentru următorii trei ani. La finalul prezentării proiectului managerial şi a raportului de activitate, membrii Secţiei pentru procurori a CSM i-au pus mai multe întrebări legate de vulnerabilităţile în activitatea DNA şi modul în care vede funcţionarea instituţiei în următorul mandate de trei ani.

După o deliberare de aproximativ cinci minute, membrii Secţiei pentru procurori au anunţat că, în unanimitate, a fost dat un aviz pozitiv pentru reînvestirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele CSM, Luminiţa Palade, care a felicitat-o pe Kovesi şi i-a urat succes.

CV –ul procurorului-şef al DNA

Codruţa Kovesi are aproape 21 de ani de experienţă ca procuror: 1995-1999 - la Parchetul Judecătoriei Sibiu, 1999- 2000 - la Parchetul Tribunalului Sibiu, 2000-2002 - procuror şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din Parchetul Tribunalului Sibiu, 2002-2004 - procuror şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog din Parchetului Tribunalului Sibiu, 1 septembrie 2004 - 1 decembrie 2004 - procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din aceeaşi structură de parchet, 2004-2006 - DIICOT Sibiu, instituţie pe care a condus-o în 2006. În 2 octombrie 2006, Kovesi a fost numită procuror general al României, funcţie pe care a ocupat-o timp de două mandate, până în 2012. În octombrie 2012, Kovesi a ocupat funcţia de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană. Mandatul trebuia să fie de trei ani, dar a fost întrerupt în mai 2013, când a fost numită procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

5 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante