Kremlinul anunţă că negocierile cu NATO pe tema garanţiilor de securitate au sens pentru Rusia

Kremlinul anunţă că negocierile cu NATO pe tema garanţiilor de securitate au sens pentru Rusia

Kremlinul a anunţat luni că are sens pentru Rusia să poarte negocieri cu NATO pe tema garanţiilor de securitate pe care le solicită din partea Occidentului, dincolo de negocierile bilaterale cu Statele Unite ale Americii, transmite Reuters.

Rusia, care a iritat Occidentul prin comasarea de trupe la frontiera cu Ucraina, a prezentat la începutul lunii o listă cu propuneri de securitate pe care doreşte să le negocieze, printre care şi o promisiune că NATO va renunţa la orice fel de activitate militară în Europa de Est şi Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunţat duminica aceasta că a primit o propunere din partea NATO de a începe negocierile privind preocupările de securitate ale Moscovei la data de 12 ianuarie şi că ia în calcul această variantă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că negocierile cu NATO au sens şi că aranjamentele sunt puse la punct prin intermediul canalelor diplomatice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla