Kremlinul confirmă existenţa unor contacte ale echipei lui Trump cu Moscova pentru un proiect imobiliar

Un reprezentant apropiat al preşedintelui american Donald Trump s-a aflat în contact cu Kremlinul în legătură cu proiectul de construire a Trump Tower în Rusia, înainte ca Donald Trump să devină preşedinte, a confirmat vineri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în marja summitului G20 care se desfăşoară în Argentina, informează dpa.

Dmitri Peskov a declarat pentru agenţia rusă Interfax că un email a fost trimis Kremlinului cu privire la proiectul de investiţie dorit de Trump, cu toate că rămâne neclar când anume a fost primit acest email.

Relaţiile lui Trump cu Rusia înainte ca el să devină preşedinte al SUA constituie un punct central dintr-o serie de procese declanşate în SUA pe fondul acuzaţiilor conform cărora agenţi ruşi au încercat să influenţeze alegerile din 2016 din SUA în favoarea lui Trump.

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a pledat joia aceasta vinovat în faţa unei instanţe din Manhattan pentru că a minţit în timpul audierii sale în Congresul SUA cu privire la contactele sale cu Rusia. Vizat de o urmărire penală, Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare şi, după ce s-a distanţat de preşedintele american, cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Michael Cohen a recunoscut că la audiere a minţit despre discuţiile asupra unui proiect imobiliar în Rusia. Acest proiect a fost deja menţionat de mai multe mass-media americane şi ar implica conglomeratul lui Donald Trump. El făcuse o declaraţie falsă în faţa unui comitet al Senatului cu privire la planurile de construire a unui hotel Trump Tower la Moscova, conform Fox News.

Cohen a recunoscut că s-a vorbit despre proiectul Trump Tower la Moscova până în august 2017. Anterior, el spusese că tranzacţia a fost oprită în ianuarie 2016. Aceste noi declaraţii ale fostului avocat prezidenţial reprezintă un element important în ancheta procurorului special, pe care miliardarul republican încearcă aproape zilnic să-l discrediteze, afirmând că nu a avut niciun contact cu ruşii în perioada campaniei sale.

Cohen a discutat la telefon cu un asistent al lui Peskov, ceea ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ţinut să confirme vineri pentru Interfax. Peskov a declarat că această convorbire a durat doar câteva minute.

Potrivit lui Dmitri Peskov, un asemenea contact nu este un lucru ciudat. "Primim zeci de emailuri în fiecare săptămână de la cei care doresc să construiască ceva, care vor să îmbunătăţească relaţiile, şi de asemenea de la oameni obişnuiţi", a declarat Peskov pentru agenţia TASS.

Totodată, Peskov a declarat din nou că acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA "sunt departe de adevăr".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 Circoteca proastelor în PSD! Mazetele lui Dragnea se păruiesc în public!

5 Guvernul a majorat salariul minim brut la 2.230 de lei, cel net ajungând la 1.297 de lei

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan