Kremlinul consideră 'consolidarea militară americană' în Polonia drept o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei

Kremlinul a anunțat joi că este îngrijorat de ceea ce a descris drept 'o consolidare militară a SUA' în Polonia și a apreciat că măsura reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei, relatează Reuters.

Adresându-se reporterilor într-o audioconferință, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia consideră măsura drept o manevră agresivă de-a lungul frontierelor sale.

Circa 3.000 de militari, 80 de tancuri și armament greu urmau să treacă joi frontiera poloneză dinspre Germania în cadrul unei desfășurări de forțe ale NATO în Polonia, ca urmare a deciziei luate anul trecut de Alianța Nord-Atlantică în vederea consolidării flancului său estic, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Militarii se alătură astfel celor circa 1.000 de soldați care au sosit în această țară în ultimele zile.

După finalizarea desfășurării de militari ai NATO în Polonia, această țară central-europeană va dispune de o brigadă blindată formată din circa 4.000 de militari, 90 de tancuri, 18 obuziere autopropulsate, 144 vehicule de luptă Bradley și 400 de vehicule Humvee.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…