Kremlinul consideră nepotrivită declarația SUA privind estul Ucrainei și are în vedere contramăsuri

Kremlinul consideră nepotrivită declarația SUA privind estul Ucrainei și are în vedere contramăsuri

Moscova consideră declarația SUA ce condiționează ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de retragerea sa din estul Ucrainei ca fiind nepotrivită și incorectă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

''Am spus în mod repetat că Rusia nu este prezentă în teritoriul Donbass'', a declarat Peskov presei, referindu-se la o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiștilor proruși. ''De aceea, noi considerăm astfel de declarații drept nepotrivite și incorecte'', a adăugat Peskov.

Reuters amintește că un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat marți că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când Moscova se va retrage din estul Ucrainei.

Totodată, Moscova a avertizat că are în vedere o serie de contramăsuri ca răspuns la preconizatele noi sancțiuni americane împotriva Rusiei în legătură cu rolul său în Ucraina.

''Se presupune de la sine că principiul de bază al reacției este reciprocitatea'', a afirmat Peskov, adăugând: ''Firește, la nivelul experților noștri sunt formulate și propuse diferite variante ale sancțiunilor'' ruse.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri între șeful statului rus, Vladimir Putin, și președintele american, Donald Trump, cu ocazia summitului G-20 care va avea loc în iulie în Germania, dar că, ''până în prezent, nu s-a convenit nimic concret''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

4 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…

5 ALERTĂ Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare în dosarul fin…