Kremlinul consideră nepotrivită declarația SUA privind estul Ucrainei și are în vedere contramăsuri

Moscova consideră declarația SUA ce condiționează ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de retragerea sa din estul Ucrainei ca fiind nepotrivită și incorectă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

''Am spus în mod repetat că Rusia nu este prezentă în teritoriul Donbass'', a declarat Peskov presei, referindu-se la o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiștilor proruși. ''De aceea, noi considerăm astfel de declarații drept nepotrivite și incorecte'', a adăugat Peskov.

Reuters amintește că un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat marți că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când Moscova se va retrage din estul Ucrainei.

Totodată, Moscova a avertizat că are în vedere o serie de contramăsuri ca răspuns la preconizatele noi sancțiuni americane împotriva Rusiei în legătură cu rolul său în Ucraina.

''Se presupune de la sine că principiul de bază al reacției este reciprocitatea'', a afirmat Peskov, adăugând: ''Firește, la nivelul experților noștri sunt formulate și propuse diferite variante ale sancțiunilor'' ruse.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri între șeful statului rus, Vladimir Putin, și președintele american, Donald Trump, cu ocazia summitului G-20 care va avea loc în iulie în Germania, dar că, ''până în prezent, nu s-a convenit nimic concret''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

4 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

5 VIDEO Scene fără precedent! Aurelian Bădulescu, pitbull-ul pesedistei din fruntea Primăriei Capitalei, l-a împ…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă