Kremlinul respinge indirect așa-zisul plan de pace al Chinei

Kremlinul respinge indirect așa-zisul plan de pace al Chinei

Kremlinul estimează că „pentru moment” nu sunt întrunite condițiile pentru o soluționare „pașnică” a războiului din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, respingând astfel indirect așa-zisul plan de pace propus de „prietenii” chinezi.

Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE

„Orice efort care contribuie la aducerea acestui conflict pe o cale paşnică merită atenţie. Luăm în considerare planul prietenilor noştri chinezi cu o mare atenţie”, a declarat Peskov într-o conferință de presă ținută luni.

Dar „este un proces lung. Pentru moment nu vedem premisele ca această chestiune să poată urma un drum paşnic. Operaţiunea militară specială (războiul din Ucraina, n. red.) continuă”, a adăugat el, potrivit AFP.

Înaintea Kremlinului, Ministerul rus de Externe a susținut că „apreciază” eforturile diplomatice ale Chinei, dar a cerut recunoașterea anexării regiunilor Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie la Rusia.

Vineri, exact la un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, China a publicat un plan de 12 puncte în care face apel la o soluționare pașnică a războiului din Ucraina.

Chiar dacă China încearcă intervină ca mediator în acest conflict, poziţia sa de aliată a Rusiei o descalifică în ochii occidentalilor, care susţin la rândul lor Ucraina, notează AFP.

Kievul, la rândul său, a reacționat prudent la planul chinez.

Atât Occidentul, cât și Kievul consideră că Beijingul a prezentat un set de principii, nu un plan de pace.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene