Kremlinul se așteaptă la pierderi de 100.000 de soldați până la primăvară

Kremlinul se așteaptă la pierderi de 100.000 de soldați până la primăvară

Kremlinul se așteaptă să aibă pierderi estimate la 100.000 de soldați în timp ce plănuiește să stabilizeze frontul pe timpul iernii și să reia ofensiva în primăvară cu noi recruți, a relatat site-ul independent iStories, citat de Meduza.

Circa 100.000 de soldați din cei nou mobilizați ar lupta deja în Ucraina FOTO Profimedia

Informația a fost dezvăluită de o sursă din FSB (serviciile de securitate ruse) și o alta din Statul Major de la Moscova. Ambele au făcut aceeași estimare.

„Până în primăvara anului viitor, numărul soldaţilor morţi şi răniţi ar putea fi în jur de 100.000. Dar acest lucru nu sperie pe nimeni: aceştia pot fi înlocuiţi cu recruţi la serviciul militar obligatoriu", relatează sursa FSB.

Potrivit sursei din Statul Major este de așteptat ca numărul celor căzuți să fie mai mare printre soldații recent mobilizați urmând ca în primăvara anului 2023 un număr suplimentar de 120.000 de recruți să compenseze pierderile.

Această sursă citată de site-ul independent iStories a explicat că Vladimir Putin nu a revocat oficial ordinul de mobilizare exact din acest motiv.

Putin a ordonat în septembrie mobilizarea parțială a rezerviștilor urmând ca circa 300.000 de ruși cu experiență militară să fie trimiși pe frontul din Ucraina după o perioadă de instruire. Totuși secțiunea din decret privind numărul de mobilizați a fost clasificată.

La începutul lunii noiembrie, oficialii ruși au anunțat că mobilizarea a fost finalizată, dar Putin nu a emis încă un decret care să pună capăt oficial campaniei. Autoritățile ruse neagă faptul că intenționează să efectueze o nouă mobilizare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava