Kuleba: Aproximativ 20.000 de voluntari străini s-au oferit să lupte împotriva Rusiei

Kuleba: Aproximativ 20.000 de voluntari străini s-au oferit să lupte împotriva Rusiei

Aproape 20.000 de voluntari străini s-au oferit să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei, a declarat duminică ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

''În acest moment sunt în jur de 20.000 de persoane, în principal din ţări europene", a declarat Kuleba pentru postul american CNN - conform AFP.

Potrivit acestuia, "mulţi oameni urăsc Rusia" de ani de zile, dar nu au îndrăznit să i se opună. ''Când oamenii au văzut că ucrainenii luptă, că nu se dau bătuţi, asta i-a făcut să se alăture luptei'', a adăugat el.

Deşi a afirmat că "înţelege necesitatea de a lupta", diplomatul ucrainean a spus că este "mai important" să obţină asistenţă "politică, economică şi militară" din partea restului lumii, în special "pentru apărarea aeriană".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase la sfârşitul lunii februarie crearea unei "legiuni internaţionale" de luptători străini pentru a-l ajuta să respingă invazia rusă. Voluntarii au fost invitaţi să contacteze ambasadele ucrainene din ţările lor respective.

Danemarca a dat undă verde cetăţenilor săi, la fel ca şi ministrul britanic de externe Liz Truss. Dar, duminică, şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Tony Radakin, a declarat că este "ilegal şi inutil" ca britanicii să meargă să lupte în Ucraina, aminteşte AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!