Kyriakos Mitsotakis a devenit noul premier al Greciei după ce a depus jurământul

Kyriakos Mitsotakis a devenit noul premier al Greciei după ce a depus jurământul

Liderul formaţiunii conservatoare Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, a depus luni jurământul şi a preluat funcţia de prim-ministru al Greciei în cadrul unei ceremonii desfăşurate la numai o zi de la victoria partidului său în alegerile generale anticipate, transmite EFE.

Spre deosebire de predecesorul său, liderul de stânga Alexis Tsipras, notează EFE, Kyriakos Mitsotakis a optat pentru un jurământ religios rostit în faţa arhiepiscopului Atenei, Ieronim al II-lea, şi a mai multor reprezentanţi ai bisericii ortodoxe elene.

În alegerile de duminică, Noua Democraţie a obţinut majoritatea absolută cu 39,8% din voturi şi 158 din cele 300 de mandate parlamentare, în timp ce formaţiunea Syriza a întrunit 31,5% din preferinţele alegătorilor, ceea ce reprezintă un număr de 86 de deputaţi. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor: Sorin Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”