L-a umilit, dar i-a și dat să mănânce!/Cu ce l-a așteptat la cină Putin pe Macron

L-a umilit, dar i-a și dat să mănânce!/Cu ce l-a așteptat la cină Putin pe Macron

Timp de peste 5 ore Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la discuții la capetele unei mese uriașe din marmură albă, despre care presa franceză a dezbătut pe larg. Unii au vorbit despre ”umilința” la care ar f fost supus astfel preșdintele Franței, uitând că doar cu câteva zile în urmă, premierul ungar Viktor Orban stătuse la aceeași masă. „Am repectat protocolul sanitar impus de gazde și care nu a deranjat în vreun fel discuțiile”, le-a explicat Macron jurnaliştilor care l-au însoţit în avionul care pleca de la Moscova spre Kiev, scrie presa franceză.



Președintele rus este într-adevăr extrem de precaut față de Covid-19, a scris corespondentul la Moscova al Radio France, Sylvain Tronchet, pe Twitter . Pe lângă respectarea măsurilor de distanțare socială, Emmanuel Macron a fost nevoit să facă un test Covid înainte de întrevedere. Jurnaliștilor li s-au făcut nu mai puțin de 4 teste fiecăruia. În sala în care au avut loc discuțiile nu au fost prezenți nici consilierii celor doi șefi de state, nici secretarele. ”Cei doi traducători erau în cabine", spune Sylvain Tronchet pe Twitter. Doar un traducător „în caz de urgență” a rămas „într-un colț al camerei”.
După discuții, a urmat masa. Potrivit redactorului șef al Paris Match, Bruno Jeudi , meniul a cuprins:
Cartofi înmuiați în langostine, Ravioli cu spanac, Supă cu cinci specii de pește, Sorbet de ghimbir, Friptura de sturion, Carne de ren cu cartofi dulci și mure, iar la desert: Tarta de pere cu inghetata de vanilie.

Un internaut hâtru imagina, folosindu-se de o scena dintr-un film cu Luis de Funes, cum au discutat cei doi lideri:



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…