La ce metodă au recurs rușii pentru a-și proteja bombardierele Tu-95 de dronele ucrainene FOTO

La ce metodă au recurs rușii pentru a-și proteja bombardierele Tu-95 de dronele ucrainene FOTO

Imagini din satelit publicate de un blogger ucrainean sugerează că bombardierele strategice Tu-95 de pe aerodromul Engels, în regiunea Saratov, sunt „protejate” cu anvelope auto.

Captură X @Tatarigami_UA

Potrivit unor imagini surprinse pe 1 septembrie, cel puțin două bombardiere Tu-95 de pe aerodromul Engels, situat la circa 600 de kilometri de granița cu Ucraina, sunt acoperite cu anvelope auto pe părțile centrale și pe aripi.

Portalul Militarnîi, citat de Meduza, afirmă că este probabil ca aceasta să fie o măsură de a proteja bombardierele respective de atacuri cu drone.

„Nu se știe dacă o astfel de protecție va fi eficientă, ținând cont de inflamabilitatea anvelopelor și dificultatea de a le stinge”, precizează portalul Militarnîi.

Ucrainenii au efectuat cel puțin două atacuri cu drone asupra aerodromului Engels în decembrie anul trecut, atacuri soldate cu avarierea a trei bombardiere strategice: două de tip Tu-95 și unul de tip Tu-22m3.

Publicația rusească Verstka scrie că cel puțin 24 de aeronave militare au fost distruse în atacuri cu drone efectuate de ucraineni pe teritoriul Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat