„La Famiglia” cumpără Manchester United. Vărul, unchiul și nepotul încearcă să păcălească regulamentul UEFA

„La Famiglia” cumpără Manchester United. Vărul, unchiul și nepotul încearcă să păcălească regulamentul UEFA

Șeicul care deține PSG, Tamim bin Hamad al Thani, emirul Qatarului, nu renunță la dorința de a cumpăra și Manchester United, însă se lovește de regulile UEFA, care interzice ca aceeași persoană sau companie să dețină două cluburi.

Tamim, emirul Qatarului, nu se lasă și mai vrea un club legendar al Europei

Tamim bin Hamad al Thani a găsit un "artificiu" prin care vrea să facă afacerea . Potrivit L'Equipe, cel care ar urma să cumpere Manchester United ar fi unchiul său, Hamad bin Jassim bin Jaber al Thani, care a fost prim-ministru în Qatar. Acesta este verișor cu tatăl patronului de la PSG, scrie DigiSport.

Hamad a fost responsabilul cu organizarea ultimei Cupe Mondiale, Qatar 2022, cea mai scumpă din istorie. El are numeroase afaceri în Marea Britanie, presa engleză vorbind despre "omul care a cumpărat orașul".

Patronul american vinde echipe contra a 6,7 miliarde de euro

Hamad bin Jassim bin Jaber al Thani va fi ajutat la Machester United de fiul său, Jassim bin Hamad bin Jaber al Thani, care va avea și o funcție oficială.

Însă dorința ”famigliei” arabe se lovește de regulamentul UEFA, care stipulează clar că "nicio persoană sau entitate legală nu poate deține controlul sau influența asupra a mai mult de un club care participă în competițiile sub egida UEFA". În plus, în calea emirului Qatarului stă și cel mai bogat britanic, Jim Ratcliffe, care e interesat de gruparea din Manchester.

United este deținută, din 2005, de familia Glazer, însă americanii au spus că cedează echipa contra a 6,7 miliarde de euro. În urmă cu 12 ani, aceeași qatarezi au oferit 1,2 miliarde de euro pentru MU, dar până la urmă au cumpărat PSG.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale