La grupul infracțional organizat, Dragnea a ordonat dinamitarea României: OUG pe protocoale și justiție, referendum pentru familie și candidat comun la președinție

La grupul infracțional organizat, Dragnea a ordonat dinamitarea României: OUG pe protocoale și justiție, referendum pentru familie și candidat comun la președinție

La grupul infracțional organizat, Dragnea a ordonat dinamitarea României: OUG pe protocoale și justiție, referendum pentru familie și candidat comun la președinție.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat sâmbătă la Neptun că în ședința Comitetului Executiv ”i s-a cerut premierului Dăncilă ”o ordonanță de urgență pentru anularea protocoalelor cu SRI și a efectelor acestora”. El nu a spus dacă premierul a acceptat cererea conducerii partidului, anunță G4Media .

Șeful PSD a evitat să dea detalii despre conținutul acestei OUG, spunând doar că ”a venit timpul ca protocoalele să fie anulate, probele din dosare anulate și efectele lor anulate”. E de așteptat să urmeze firul narativ construit de PSD, ALDE și vectorii lor mediatici de doi ani: dacă protocoalele au fost ilegale, atunci dosarele constituite pe baza probelor furnizate de SRI sunt lovite de nulitate, ceea ce ar deschide o nouă cale de atac împotriva sentințelor definitive pronunțate în dosare. Citește aici o analiză G4Media.ro pe această temă .


”Au ieșit prea multe la iveală. Ăsta e guvernul României și trebuie să-și asume ceva, nu putem doar să ne văităm, nu poate rămâne așa”, a mai spus Dragnea. Întrebat dacă a dat un termen premierului pentru OUG, Dragnea a spus ”în viața asta. Cred că România are nevoie de un moment din care să se ocupe de problemele serioase. Noi în continuare stăm în această discuție, protocoale. Noi credem că suntem buricul pământului, nu, în jurul nostru se fac și desfac alianțe, se reașează lumea pe mulți ani”.

Întrebat dacă această OUG ar însemna redeschiderea dosarelor, Dragnea a confirmat: ”de la asta a plecat discuția. Cred că se poate găsi o soluție. Avem o problemă, vrem să stăm cu buboiul ăsta? Eu nu vreau”.

Dragnea a încercat să minimalizeze situația tensionată din partid creată de cererea Gabrielei Firea de retragere a sprijinului politic pentru Carmen Dan și a anunțat o nouă temă: referendum pentru redefinirea căsătoriei pe 7 octombrie.

”Încerc să îi înțeleg supărarea. Eu am susținut-o la Primăria Capitalei, nu o sa auziți că o să o critic. Sper că va trece peste această supărare”, a spus Dragnea despre Firea.

Mai mult, Dragnea a anunțat că premierului i s-a cerut și începerea procedurilor pentru rechemarea lui George Maior din postul de ambasador în SUA, chiar dacă rechemarea nu poate fi realizată fără ca președintele să semneze decretul.

Șeful PSD a mai spus că nu și-a dorit și nici nu își dorește să candideze la președinție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...