Lacrimi de bucurie la vederea soldaților ucraineni: cum au reacționat localnicii din satele eliberate de sub ruși

Lacrimi de bucurie la vederea soldaților ucraineni: cum au reacționat localnicii din satele eliberate de sub ruși

Drapelul ucrainean a fost arborat în localitățile recucerite din regiunea Harkov, de sub ocupația forțelor ruse. Într-unul dintre orașe locuitorii au fost văzuți întâmpinând cu bucurie armata ucraineană, conform Ukrainski Novini .

Militarii ucraineni ridicând steagul Ucrainei peste Balaklia Foto: Captură de ecran

Pe rețele sociale au apărut numeroase videoclipuri și fotografii care surprind momentele arborării drapelului ucrainean în localitățile eliberate - Blahodativka din regiunea Herson și Șevcenka, Chkalovske și Balaklia din regiunea Harkov.

Într-unul dintre videoclipuri se poate observa momentul arborării drapelului ucrainean în Blahodativka.

Yuri Misyagin, un deputat al partidului de guvernământ „Servitorul Poporului”, a publicat o fotografie din satul Șevcenka care a fost eliberat de forțele ucrainene.

Iar într-o altă fotografie postată pe social media este surprins un militar cu drapelul Ucrainei, lângă un semn care indică numele satului Chkalovske.

În mai multe videoclipuri a fost surpins și momentul sosirii armatei ucrainene în orașul Balaklia, din regiunea Harkov, întâmpinați cu lacrimi de bucurie de localnici, conform NV.ua .

Într-unul dintre videoclipuri, postat și pe Telegram de consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gerashchenko, se vede cum localnicii ies dintr-o clădire cu mai multe etaje, și îi îmbrățișează pe militarii ucraineni, și îi invită să guste din preparatele lor.

"Bravo, băieți! Ne rugăm de șase luni să vă întoarceți la noi", spun ei.

În seara zilei de 8 septembrie președintele Volodimir Zelenski a publicat un videoclip cu militarii ucraineni ridicând steagul Ucrainei peste Balaklia.

Balaklia, și în special orașul Izium din apropiere, sunt recunoscute drept noduri logistice importante ale armatei ruse, care avansează pe Donbass, pentru aprovizionarea cu armament.

În regiunea Harkov forțele armate ale Ucrainei au eliberat peste 20 de localități.

Iar potrivit analiştilor ucraineni, și localitatea Kupiansk din regiunea Harkov, ar putea fi eliberată de armata ucraineană în următoarele 72 de ore.

Totodată, potrivit şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksei Gromov, forțele ucrainene au eliberat pe orașul Ozerne din regiunea Donețk, au îmbunătățit poziția tactică în direcția Kramatorsk.

De altfel, în discursul din seara zilei de 1 septembrie, președintele Ucrainei a spus că Forțele Armate ucrainene au eliberat peste o mie de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei și zeci de așezări de la ocupanții ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…