Laura Codruța Kovesi, către foștii colegi din DNA: „I-ați făcut pe oameni să creadă în instituții, în statul de drept / DNA, rămâi puternică și independentă”

Laura Codruța Kovesi, către foștii colegi din DNA: „I-ați făcut pe oameni să creadă în instituții, în statul de drept / DNA, rămâi puternică și independentă”

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a trasmis, marți, un mesaj foștilor colegi, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției. Kovesi, în prezent procuror șef al Parchetului European, le-a mulțumit colegilor că ”nu au renunțat” și i-a descris în termeni laudativi, pe un ton afectuos și vizibil emoționat:

  • ”Astăzi vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, curaj și hotărâre, pentru că nu ați renunțat. O instituție este puternică, la fel ca persoanele care o fac să funcționeze. Sunteți inimile generoase, mințile strălucitoare, curajoși și puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de colaborare cu dumneavoastră. O, da, cred că sunt în măsură să fac această comparație și cred că trebuie să fiți foarte mândri”, le-a transmis fosta șefă Anticorupție.

Kovesi a mai spus că DNA a demonstrat că poate fi independentă și a urat instituției să ”rămână puternică” și a subliniat că ”o instituție este puternică, la fel ca persoanele care o fac să funcționeze”.

Șefa EPPO le-a mulțumit procurorilor DNA că i-au făcut pe români ”să creadă în instituții, să creadă în statul de drept”:

  • ”În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii instituție independentă, s-au efectuat investigații față de persoane care păreau de neatins și s-a demonstrat că legea este egală pentru toți. Trebuie să fiți mândri de voi, i-ați făcut să creadă în instituții, i-ați făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră ați contribuit la schimbarea mentalităților, la sensibilizarea societății cu privire la fenomenul anticorupției. Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună. Multă muncă, vremuri dificile, am fost supuși unor atacuri constante din cauza investigațiilor noastre, dar noi continuăm cu profesionalism și consecvență. Acesta a fost cel mai bun răspuns. Ne-au făcut mai puternici. Astăzi vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, curaj și hotărâre, pentru că nu ați renunțat. O instituție este puternică, la fel ca persoanele care o fac să funcționeze. Sunteți inimile generoase, mințile strălucitoare, curajoși și puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de colaborare cu dumneavoastră. O, da, cred că sunt în măsură să fac această comparație și cred că trebuie să fiți foarte mândri. În activitatea mea de zi cu zi la EPPO am aceeași determinare și aceeași hotărâre, același spirit pe care îl aveam când am lucrat împreună cu voi. La mulți ani, dragi colegi, la mulți ani DNA, rămâi puternică și independentă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale