Lavrov avertizează că Rusia „nu va ierta” SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor săi

Lavrov avertizează că Rusia „nu va ierta” SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor săi

Moscova „nu va ierta" SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, luni şi marţi la ONU, relatează AFP, citată de Agerpres.

Serghei Lavrov. FOTO Profimedia

Declarația a fost făcută duminică de ministrul rus înainte de plecarea sa la New York,

„Nu vom uita, nu vom ierta", a avertizat, în faţa presei, Serghei Lavrov, care a denunţat o decizie "laşă" a Washingtonului.

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.

„O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă <<s-a dezumflat'>> şi chiar a făcut un lucru stupid", a deplâns Lavrov, ironic.

Ministrul rus a mai spus că Statele State, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, „ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie".

Condiţiile pentru eliberare a acreditărilor pe lângă Ministerul rus al Afacerilor Externe de la Moscova, de care depind vizele, au fost deja mult înăsprite de la începutul intervenţiei ruse în Ucraina.

Trei săptămâni de la arestarea jurnalistului american Evan Gershkovich

Actualul episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea unui jurnalist american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de „spionaj" de către autorităţile ruse, ceea ce Statele Unite şi persoana în cauză resping categoric.

Cererea de eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich - arestat la sfârşitul lui martie, în timp ce realiza un reportaj la Ekaterinburg, în regiunea Ural- a fost respinsă marţi de o instanță din Rusia, menţinându-se astfel plasarea sa în detenţie provizorie pentru acuzaţii de spionaj, pe care ziaristul le respinge, potrivit AFP şi Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”