Lavrov: Situația legată de contactele ambasadorului Rusiei în SUA amintește de o "vânătoare de vrăjitoare"

Situația legată de contactele ambasadorului Rusiei în SUA, Serghei Kisliak, amintește de o "vânătoare de vrăjitoare", a declarat vineri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, citat de agenția de presă TASS.

"Ambasadorii sunt numiți în scopul de a menține relații cu statul respectiv. Relațiile sunt menținute sub formă de reuniuni, discuții, contacte atât cu oficiali ai ramurii executive, cât cu parlamentari, personalități publice, organizații neguvernamentale", a spus Lavrov, insistând că "această practică nu a fost contestată de nimeni niciodată".

Referindu-se la informațiile din presa americană cu privire la contactele ambasadorului Kisliak cu unii membri ai actualei administrații Donald Trump, Lavrov a spus că "toate acestea îi amintesc de o vânătoare de vrăjitoare și de perioada McCarthy-istă".

"Ce li se reproșează lui Kisliak și interlocutorilor săi? Faptul că ambasadorul nostru a contactat oameni politici, care se aflau în opoziție. Aceasta este esența acestor acuzații, sincer vorbind", susține Serghei Lavrov, citat de TASS. "Dacă același principiu s-ar aplica ambasadorului SUA în Rusia (John) Tefft și contactelor sale ar rezulta o situație foarte 'amuzantă'", a afirmat ministrul de externe rus.

De altfel, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse Maria Zaharova l-a avertizat deja în mod ironic pe Tefft, într-o postare pe Facebook, că ar putea "ajunge la CNN" după ce s-a întâlnit zilele trecute cu ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov la sediul MAE din Moscova. "Vă expuneți pericolului luând legătura cu diplomați ruși. Dacă află cumva CNN?!", scrie ea în postarea sa.

The Washington Post a relatat anterior că, în iulie și septembrie 2016, actualul ministru al justiției SUA, Jeff Sessions, pe atunci senator de Alabama, a avut două întâlniri cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. Dar, la audierile din Congres înainte de confirmarea sa în actuala funcție, el a ascuns aceste informații de senatori, sub jurământ. Reprezentanți ai Partidului Democrat i-au cerut demisia lui Sessions.

Președintele american Donald Trump calificase personal drept o "vânătoare de vrăjitoare" scandalul legat de contactele Sessions cu ambasadorul rus. Vineri, Kremlinul a declarat prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că subscrie acestei afirmații. "După această definiție exhaustivă a președintelui Trump nu avem ce să mai adăugăm", a spus Peskov.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I