Lavrov susține că afirmațiile lui Zelenski despre lovituri preventive justifică invazia

Lavrov susține că afirmațiile lui Zelenski despre lovituri preventive justifică invazia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat, vineri, că declarațiile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a sugerat că NATO ar trebui să lanseze lovituri preventive asupra Rusiei, „au confirmat necesitatea” „operațiunii militare speciale”, relatează Reuters, conform Agerpres .

Serghei Lavrov susține că „operațiunea militară specială” din Ucraina este justificată. FOTO EPA-EFE

Într-o convorbire cu Lowy Institute, un think-tank australian, președintele ucrainean a afirmat că el consideră că loviturile sunt indispensabile pentru a elimina orice folosire a armelor nucleare .

El nu a oferit detalii despre loviturile la care se gândește și nici nu a făcut aluzie la nevoia de lovituri nucleare, conform Reuters.

„Ieri, Zelenski le-a cerut stăpânilor săi occidentali să lanseze o lovitură nucleară preventivă împotriva Rusiei. Astfel, acest responsabil a prezentat de fapt lumii întregi încă o dovadă a ameninţărilor care vin de la regimul de la Kiev şi pentru neutralizarea căruia a fost lansată o operaţiune militară specială", a afirmat Lavrov, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

În plus, ministrul rus de Externe a catalogat ca fiind „ridicole” încercările secretarilor lui Zelenski de a afirma că președintele ucrainean se gândea la altceva.

Ne amintim cu toţii cum el încă din ianuarie a anunţat dorinţa Ucrainei de a deţine arme nucleare. Prin urmare, acest gând a rămas adânc în mintea lui", a mai precizat Lavrov prin legătură video la o întâlnire a Comisiei Rusia Unită în cadrul forumului internaţional interpartit „Politica de mediu şi dezvoltare durabilă".

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid