Lazăr, despre cărțile scrise în detenție: Propunerea MJ - rațională; nu cred că ar fi bine să se acorde mai mult de 20 de zile

Lazăr, despre cărțile scrise în detenție: Propunerea MJ - rațională; nu cred că ar fi bine să se acorde mai mult de 20 de zile

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți că propunerea Ministerului Justiției referitoare la zilele acordate deținuților pentru elaborarea unei lucrări științifice în penitenciar este una rațională.

"Propunerea Ministerului Justiției mi se pare a fi rațională. Față de modul în care au fost interpretate anterior dispozițiile sau față de ceea ce s-a întâmplat nu cred că ar fi bine să se acorde mai mult de 20 de zile", a spus Lazăr, la ieșirea din sediul CSM.

Vicepreședintele CSM, Luminița Palade, a arătat că aceste 20 de zile reprezintă un număr maxim care poate fi acordat pentru o lucrare științifică, indiferent câte zile a petrecut pentru scrierea cărții respective.

"Singura diferență între Ministerul Justiției și CSM pornește de la faptul că fiecare lucrare are 20 de zile de eliberare indiferent de numărul de lucrări. (...) Sunt opinii diferite care pornesc de la înțelegeri diferite ale aceleiași probleme", a explicat Palade.

Ea a precizat că nu dorește să existe o discriminare între munca fizică și cea intelectuală în închisoare.

Plenul CSM a avizat marți propunerea de OUG a Ministerului Justiției privind executarea pedepselor, cu precizarea că se vor considera ca executate 20 de zile pentru fiecare lucrare științifică elaborată.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ.

Marți, Guvernul ar putea adopta în ședință ordonanța de urgență care modifică Legea privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria