Lazăr despre recursul compensatoriu: Se confirmă încă o dată nevoia unui studiu de impact

Lazăr despre recursul compensatoriu: Se confirmă încă o dată nevoia unui studiu de impact

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, referindu-se la efectele legii recursului compensatoriu, că se confirmă încă o dată nevoia studiilor de impact pentru fiecare modificare legislativă.

Procurorul general a fost întrebat, la sediul CSM, dacă există temeri privind creșterea criminalității odată cu intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu.

"Ministerul Public a avertizat de la începutul anului că toate modificările legislative trebuie făcute pe baza unui studiu de impact. Ei bine, se confirmă încă o dată nevoia unui studiu de impact pentru fiecare modificare legislativă. Am vrea să știm și noi ce studii s-au făcut pentru a putea comenta rezultatele", a afirmat Lazăr.

Întrebat dacă aceasta a fost o măsură precipitată, Lazăr a precizat că nu poate spune acest lucru.

"Ori de câte ori ne gândim să modificăm o legislație, ori de câte ori ne gândim să schimbăm mai ales legile Justiției, este necesar să avem un dialog sincer cu profesioniștii domeniului, cu magistrații. Nimănui nu folosește o justiție care să fie suspectată de control și cu toții avem nevoie de o justiție independentă, o justiție care să aibă încrederea oamenilor, inclusiv a celor care lucrează în acest domeniu", a mai spus Augustin Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...