Lazăr, la Haga: Operaţionalizarea Parchetului European - o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a UE

Operaţionalizarea Parchetului European reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a UE, a subliniat procurorul general Augustin Lazăr, joi, la un eveniment organizat de Eurojust, cu prilejul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Augustin Lazăr a subliniat că acest moment, când România se află la Preşedinţia Consiliului, reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a Uniunii Europene, cu referire directă la operaţionalizarea Parchetului European, prima autoritate de parchet supranaţională din istorie, parte a ordinii judiciare europene. În acest context, procurorul general al PICCJ a menţionat contribuţia importantă a României, precizând că ideea Parchetului European a fost inspirată de o propunere din anul 1925 a celebrului profesor român Vespasian V. Pella de a înfiinţa un minister public internaţional", a informat un comunicat al Parchetului.

De asemenea, procurorul general, care a fost invitat special al evenimentului, şi-a exprimat convingerea că viitoarea cooperare între Parchetul European şi Eurojust va constitui piatra de temelie a unei structuri instituţionale a Uniunii Europene capabile să combată eficient infracţiunile împotriva intereselor sale financiare.

Augustin Lazăr a avut şi o întâlnire cu membrii Biroului naţional Eurojust şi cu staff-ul de origine română al instituţiei europene.

Au mai avut intervenţii preşedintele Eurojust, Ladislav Hamran, reprezentantul naţional al României la Eurojust, Daniela Buruiană, ambasadorul României la Haga, Brânduşa Predescu. Discursurile au fost centrate pe priorităţile Eurojust şi ale României, cu accent pe justiţie şi pe rolul ţării noastre în dosarul Cyber, a menţionat sursa citată. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…