Lazăr, privind dezincriminarea: Montaje din emisiuni TV sunt făcute pentru a susține un proiect penibil

Lazăr, privind dezincriminarea: Montaje din emisiuni TV sunt făcute pentru a susține un proiect penibil

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, consideră că proiectul privind dezincriminarea unor infracțiuni este ''penibil'', fiind susținut ''de o emoție colectivă'', generată de ''montaje făcute în anumite emisiuni de televiziune''.

Întrebat, la intrarea în sediul CSM, dacă este normal ca șefa unei instituții, cum este DNA, să participe la petreceri private cu oameni cheie, acesta a răspuns: "Nu aș dori să comentez acest fapt pentru că nici nu este foarte clar dacă este așa, fiindcă am văzut și alte variante în care anumite montaje au fost făcute pentru a servi unei emoții colective care se produce în aceste zile, din păcate, în România, pentru a susține acest proiect de lege (privind dezincriminarea unor infracțiuni — n.r.) penibil, care este susținut de o emoție colectivă care este clar că e generată. Ideea generală este că nu poți avea încredere în magistrați, că din acest motiv trebuie să venim cu un act de clemență să corectăm noi ce fac magistrații — este fals. Așa ceva nu există, magistrații — instanțelor, Ministerului Public — sunt oameni serioși, noi trebuie să avem încredere în justiție".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”