Le Figaro: Coronavirusul, prezent în Franța încă din 16 noiembrie 2019/Reacția lui Sebastian Lăzăroiu

Poate explica cineva cum exact a circulat virusul ăsta în Franța din noiembrie 2019, fără morți, iar din martie a început să omoare și să crească numărul de infectări exponențial? Deci cum s-a întâmplat? E vreun epidemiolog, virusolog, cineva care a învățat carte pe tema asta, capabil să explice cum s-a manifestat virusul ăsta din noiembrie până azi în Franța? A intrat tiptil, a studiat populația, celulele pe care trebuia să le penetreze și în martie a lovit? Se sinchisește cineva cu o explicație în lumea științifică?, a scris pe Facebook fostul consilier prezidențial.

Medicii specialiști în imagistică de la spitalul Albert Schweitzer din Colmar (Alsacia) au descoperit urme ale prezenței coronavirusului în radiografiile unor pacienți care datează încă din 16 noiembrie anul trecut, transmite Le Figaro.

Este un rezultat surprinzător, dat fiind că cercetările de până acum ale Institutului Pasteur arăta că noul coronavirus a circulat în Franța, cu intensitate mică, din ianuarie 2020.

Medicii de la departamentul de imagistică medicală au început să studieze toate radiografiile pacienților din anul trecut pentru a observa cum s-a răspândit coronavirusul. Scopul cercetării este dublu: să înțeleagă evoluția infecțiilor și să stabilească mecanisme de prevenție pentru cazuri similare în viitori.

În Franța, supravegherea specifică a bolii Covid-19 a fost lansată pe 10 ianuarie 2020. Două săptămâni mai târziu, primele trei cazuri importate în Europa au fost diagnosticate pe teritoriul național.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 „Un mafiot prins... cu raţa-n gură" / Ana Birchall, pe foc automat despre Iordache

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici